landbouw

 Rodenticiden

Rat en muis staan voorop als we aan ongedierte denken. In de oogstmaanden september - november begint meestal een spurt naar binnen.

Wij zijn voorbereid en delen graag met u ons complete overzicht van alle wettelijke mogelijkheden voor particulieren en professionelen.

Na regen komt . . . Het inzaaien van nateelten.  En wat zaaien we dit jaar?

Voor groenvoeder, groenbemesting, tijdelijk grasland, groenbedekking, vanggewas, of hoe je het ook noemt.

Naast keuzes voor een direct teeltrendement, gaat de sector enthousiast meebouwen aan een beter klimaat, bodem en lucht, water, landschap en biodiversiteit. Inzaaien van nateelten is het verlengde van de verzamelaanvraag, met navigeren tussen ecoregelingen, AMKM (agromilieuklimaatregelen), IPM, conditionaliteit, beheersovereenkomsten, gewasdiversificatie.

Wij helpen u zaden te kiezen, economisch en ecologisch, en subsidisch waar het kan.

Een overzicht van ons aanbod, vind je HIER.

AgriRecover

 

Inzameling AgriRecover: 

  • lege fyto-verpakkingen
  • niet verkoopbare/niet bruikbare gewasbeschermingsmiddelen

woensdag 27 september 2023 van 9u00 tot 11u30.

Vanaf 2015 worden ook verpakkingen van meststoffen, landbouwbiociden en zaden - uiteraard met het logo van AgriRecover - bij deze inzameling aanvaard.

Fyto-ophalingszakken nodig? Bestel tijdig!

Tal van toelatingen worden verlengd

Het spuitseizoen kreeg vorige week zijn definitieve start in alle teelten. Intussen hielden alle schakels, van fabrikant tot landbouwer, fytoweb in de gaten: de einddatums van veel producten kwamen zo snel dichterbij, dat er onzekerheid ontstond over 'hoe lang gaan we dit en dat product nog mogen verkopen en/of gebruiken?'

Klik en lees : 'Groenservice Hooghe informeert en geeft nieuwe ademruimte: tal van toelatingen worden verlengd.'

Uiteraard heeft dit een positieve invloed op onze en uw aankopen en voorraden. Graag tot uw dienst voor alle prijzen en info.

Fytolicentie

Heb je reeds voldoende vormingsactiviteiten gevolgd voor de vervaldatum van jouw fytolicentie (NP - 2, P1 - 3, P3 - 6, Ps - 2)? Goed zo! Dan wordt jouw fytolicentie automatisch verlengd voor een periode van 6 jaar.

Is dit niet gelukt en is jouw fytolicentie vervallen? Dan wordt jouw fytolicentie geschorst. Je kan dan alsnog vormingsactiviteiten volgen en zelf een nieuwe fytolicentie aanvragen op basis van je vroeger licentienummer (via www.fytolicentie.be/fytolicentie aanvragen/online aanvraag/'Vervallen fytolicentie' in stap 2 van de aanvraag).

Opgepast! Heb je meer activiteiten gevolgd dan vereist voor de verlenging van jouw fytolicentie? Deze worden niet meegenomen naar de volgende 6 jaar, dus na de verlenging staat het aantal vormingsactiviteiten terug op 0 en zal het minimum aantal opleidingen opnieuw gevolgd moeten worden voor de volgende verlenging.

Hier vind je enkele suggesties voor online-sessies en voor fysieke vormingsactiviteiten in de regio. Wij proberen deze lijst op regelmatige basis up-to-date te houden.

Wie zijn wij?

Familiebedrijf dat als groothandel en kleinhandel fungeert en een 'fyto groenjob partner' wil zijn voor zowel de beroepssector en de voortverkopers, als de particuliere tuinliefhebber, en daarbij ook al wie graag bezig is met dieren, vijver,... Meer info.

Openingsuren

OPEN
maandag tot vrijdag:
8u30 - 12u00 / 13u00 - 17u30

zaterdag:
9u00 - 12u00 / 13u00 - 16u00
GESLOTEN
zon- en feestdagen

WACHTDIENST
enkel voor beroepssector (0475 546 547)

Ligging winkel

Nieuwenhovestraat 80
8790 Waregem
België

Contactgegevens

tel.
(0032)(0)56 620 310
GSM
(0032)(0)475 546 547
e-mail
IBAN-nr.
BE66 4691 0038 5143
BIC-code
KREDBEBB
BTW-nr.
BE 0415.502.864
R.P.R.
Kortrijk

Hoe bij ons aankopen

  • Bij elke aanvraag via mail of via het contactformulier, krijg je alle informatie over prijzen, beschikbaarheid en eventuele leveringskost.
  • Als handelaar of bedrijf kan u aankopen via e-mail of telefoon.
  • Als particulier kan u aankopen door afhaling in onze winkel, zonder vooraf te bestellen (betaling cash, bancontact, kredietkaart, ecocheques, Waregembon). U kan ook aankopen door bestelling via het contactformulier. In geval van levering wordt deze ingepland na ontvangst van het bestelbedrag + transportkosten. Voor dergelijke webverkopen voorzien wij in levering aan huis of naar een afhaalpunt (o.a. DPD, UPS, GLS, DHL, Bpost, of een van onze voortverkopers).
  • In beide gevallen gelden onze algemene verkoopsvoorwaarden, waarmee u zich door het plaatsen van een bestelling akkoord verklaart.

Databeleid

Het e-mailadres waarmee u ons contacteert kan door ons gebruikt worden voor het toesturen van nieuwsbrieven. U zal zich hiervoor steeds opnieuw kunnen uitschrijven via een link in de nieuwsbrief.

Uw gegevens zullen nooit aan andere bedrijven worden doorgegeven of verkocht. U heeft recht op inzage, correctie of verwijdering van uw desbetreffende persoonsgegevens, conform de GDPR-regelgeving. Een aanvraag hiervoor via het contactformulier volstaat.

Verantwoordelijkheid

Er is geen enkele waarborg dat de aangeboden informatie steeds actueel, compleet en foutloos is. Groenservice Hooghe behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor om de informatie op de site op elk tijdstip te wijzigen.